主日信息

屬靈操練系列二: 禁食的操練 Fasting (Matthew 4:1-4, John 6:48-51)

任軍牧師, March 12, 2017
preached at a Sunday Afternoon service

前言:聖經中記載了許多人禁食:舊約中有大衛王(撒下12:16;詩35:13,69:10,109:24),巴比倫國總長但以理(但9:3),文士以斯拉(拉8:21, 23),猶大省長尼希米(尼1:4),波斯皇后以斯帖(斯4:16);新約中則有主耶穌基督(太4:2),女先知亞拿(路2:37),使徒保羅(徒9:9)。今天,讓我們從聖經來看:
一、 禁食的目標

二、 禁食的益處

三、 禁食的實施

結論:禁食這項屬靈操練,要麼被信徒忽略,要麼又被律法式地執行,然而若能以純正的動機,加以正確地操練,我們必能收穫頗豐。

Tags:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Download
Earlier: Same day: Later:
« 邁開步伐,勇往直前 None 福音的傳承 »

Matthew 4:1-4

1當 時 , 耶 穌 被 聖 靈 引 到 曠 野 , 受 魔 鬼 的 試 探 。 2他 禁 食 四 十 晝 夜 , 後 來 就 餓 了 。 3那 試 探 人 的 進 前 來 , 對 他 說 : 你 若 是 神 的 兒 子 , 可 以 吩 咐 這 些 石 頭 變 成 食 物 。 4耶 穌 卻 回 答 說 : 經 上 記 著 說 : 人 活 著 , 不 是 單 靠 食 物 , 乃 是 靠 神 口 裡 所 出 的 一 切 話 。 (UNION-TRADITIONAL)

John 6:48-51

48我 就 是 生 命 的 糧 。 49你 們 的 祖 宗 在 曠 野 吃 過 嗎 哪 , 還 是 死 了 。 50這 是 從 天 上 降 下 來 的 糧 , 叫 人 吃 了 就 不 死 。 51我 是 從 天 上 降 下 來 生 命 的 糧 ; 人 若 吃 這 糧 , 就 必 永 遠 活 著 。 我 所 要 賜 的 糧 就 是 我 的 肉 , 為 世 人 之 生 命 所 賜 的 。 (UNION-TRADITIONAL)

Matthew 4:1-4

1Then was Jesus led up of the Spirit into the wilderness to be tempted of the devil. 2And when he had fasted forty days and forty nights, he afterward hungered. 3And the tempter came and said unto him, If thou art the Son of God, command that these stones become bread. 4But he answered and said, It is written, Man shall not live by bread alone, but by every word that proceedeth out of the mouth of God. (ASV)

John 6:48-51

48I am the bread of life. 49Your fathers ate the manna in the wilderness, and they died. 50This is the bread which cometh down out of heaven, that a man may eat thereof, and not die. 51I am the living bread which came down out of heaven: if any man eat of this bread, he shall live for ever: yea and the bread which I will give is my flesh, for the life of the world. (ASV)

Share